Αλλαγή φρουράς – αλλαγή εποχής στην Omega. O εδώ και 16 χρόνια πρόεδρος της ελβετικής μάρκας, Stephen Urquhart, αποχωρεί από τη θέση του με τη συμπλήρωση των 70 χρόνων του, στα τέλη Μαΐου. Ο Stephen Urquhart ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Omega το 1968. Ύστερα από έξι χρόνια εντάχθηκε στο δυναμικό της Audemars Piguet όπου παρέμεινε 15 ολόκληρα χρόνια φθάνοντας μάλιστα να γίνει και πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας. Αποχώρησε από την Audemars Piguet το 1989 για την Jaeger-LeCoultre και το 1997 επέστρεψε στους κόλπους του Swatch Group ως πρόεδρος της Blancpain. Από το 1999 μέχρι σήμερα βρίσκεται στο τιμόνι της Omega. Είναι προφανώς ο άνθρωπος που χάραξε και διαμόρφωσε την σύγχρονη πορεία της μάρκας. Την ίδια χρονιά μάλιστα που επέστρεψε στην Omega παρουσιάστηκαν και τα πρώτα μοντέλα της εταιρείας που ήταν εφοδιασμένα με Co-Axial μηχανισμούς διαφυγής, πάνω στους οποίους στηρίχθηκε όλη η μετέπειτα πορεία της μάρκας και η επιτυχής μετάβασή της στον 21ο αιώνα.

OMEGA New CEO

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Omega, Stephen Urquhart

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Urquhart κατάφερε να προσελκύσει ένα νεαρότερο κοινό στους κόλπους της Omega, χάρη και σε συνεργασίες με αστέρες πρώτου βεληνεκούς, όπως ο George Clooney, η Nicole Kidman και πρόσφατα ο Eddie Redmayne. Άλλα σημαντικά σημεία-σταθμοί είναι η ταύτιση της Omega με τον θρυλικό πράκτορα 007 και η σύνδεσή της με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως Επίσημος Χρονομέτρης. Το πιο πρόσφατο επίτευμά του είναι βεβαίως η καθιέρωση της υψηλότατων προδιαγραφών πιστοποίησης Master Chronometer σε συνεργασία με το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας METAS. Υπό την καθοδήγηση του Urquhart, η Omega άνοιξε πάνω από 200 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, ενώ το 2014 οι πωλήσεις των ρολογιών της έφτασαν τα 2,3 εκατομμύρια δολάρια! Η επικείμενη αποχώρησή του, συνεπώς, προκάλεσε σοκ στους κύκλους της ωρολογοποιίας. Βέβαια, όσοι ασχολούνται λίγο περισσότερο με τα της μάρκας γνωρίζουν αφενός μεν ότι ο διάδοχός του δεν είναι καθόλου τυχαίο πρόσωπο, αφετέρου δε ότι ο ακούραστος κ. Urquhart δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την ενεργό δράση, αλλά θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την Omega, αποκτώντας έναν πιο συμβουλευτικό ρόλο. 

OMEGA New CEO

O Raynald Aeschlimann είναι ο άνθρωπος που θα ορίζει την τύχη της Omega τα προσεχή χρόνια. Στη φωτογραφία εικονίζεται μαζί με την Naomie Harris, η οποία υποδύθηκε την Miss Moneypenny στην 24η ταινία James Bond, Spectre.

Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Από την 1η Ιουνίου 2016 στο τιμόνι της Omega θα βρίσκεται ο Raynald Aeschlimann. Δεν είναι νέο πρόσωπο, το αντίθετο θα έλεγα. Ο Aeschlimann έχει 20 χρόνια εμπειρίας στην Omega και παρότι καλείται να αντικαταστήσει μία εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης ωρολογοποιίας, η μέχρι τώρα πορεία του και η εμπιστοσύνη που του δείχνει το Swatch Group αποτελούν εγγύηση για το μέλλον. Μέχρι να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα, εξακολουθεί να κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου στον τομέα των Πωλήσεων. Καθώς ήταν το δεύτερο πιο προβεβλημένο πρόσωπο της Omega τα τελευταία χρόνια, αφού έδινε το παρών σε όλα τα events όπου δεν παρίστατο ο Stephen Urquhart, υποψιάζομαι ότι το Swatch Group τον είχε προ καιρού επιλέξει ως διάδοχο του απερχόμενου προέδρου. Οι προκλήσεις που τον περιμένουν είναι σίγουρα πολλές, από την περαιτέρω ανάπτυξη των in-house μηχανισμών με πιστοποίηση χρονομέτρου από το METAS μέχρι την αντιμετώπιση κρίσεων και δυσκολιών σε σημαντικές αγορές όπως η Κίνα, και βεβαίως τη διατήρηση της σταθερής πορείας της Omega, ισορροπώντας τέλεια ανάμεσα στην πλούσια κληρονομιά της και το σύγχρονο πρόσωπό της. Το μέλλον της μάρκας του ανήκει. Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον το πώς θα το διαχειριστεί. Και μία προσωπική παρατήρηση: Γιατί όλοι οι πρόεδροι της Omega πρέπει να έχουν τόσο δύσκολα ονόματα;

www.omegawatches.com