Ένα χρονόμετρο Heuer Carrera έκανε ρεκόρ σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s. Ήταν η δημοπρασία Important Watches και έγινε στις 14 Μαΐου στη Γενεύη. Η τιμή που έπιασε; 225.000 ελβετικά φράγκα (203.576 ευρώ)! Το χρονόμετρο αυτό με την κωδική ονομασία 1158 είναι φτιαγμένο από χρυσό 18Κ, είναι εφοδιασμένο με τον Manufacture Calibre 12 και ανήκε κάποτε στον Σουηδό πιλότο της Formula 1 Ronnie Peterson. Έμεινε στην ιστορία ως «the race car driver’s watch» (το ρολόι του πιλότου αγώνων), κι αυτό γιατί το είχε δωρίσει στον Peterson o ίδιος ο Jack Heuer το 1972.

HEUER Carrera Sotheby'sΞέρετε ποια ήταν η τιμή τιμοκαταλόγου του ρολογιού εκείνη την εποχή; 950 ελβετικά φράγκα (860 ευρώ)! Στο πίσω μέρος της κάσας υπάρχει χαραγμένη η επιγραφή: «Success Ronnie Peterson from Jack W. Heuer». Το χρονόμετρο συνοδεύεται από μία χρυσή ράβδο, αναμνηστική του βραβείου Prix Rouge et Blanc Joseph Siffert που απονεμήθηκε στον Ronnie Peterson για την γενναιότητα και την υψηλή επίδοσή του στο γερμανικό Γκραν Πρι της Formula 1 στο Nürburgring το 1972 (για την ιστορία, ο Peterson ήρθε τρίτος πίσω από τον γερμανό Jacky Ickx και τον ελβετό Clay Regazzoni).

HEUER Carrera Sotheby'sO Ronnie Peterson (στην φωτογραφία εικονίζεται μαζί με τον Jack Heuer) είναι ένα από τα θρυλικά ονόματα του κόσμου της Formula 1. Σεμνός και ταπεινός, πάντοτε αντιμετώπιζε με σεβασμό τους συναδέλφους πιλότους, τους μηχανικούς και τους φιλάθλους. Αυτός όμως ο ήσυχος άνθρωπος κυριολεκτικά μεταμορφωνόταν σε λιοντάρι μόλις έπιανε το τιμόνι. Τη δεκαετία του 1970 θεωρείτο ο μεγαλύτερος σταρ της Formula 1, οδηγούσε τα καλύτερα αυτοκίνητα και διέπρεπε στις καλύτερες ομάδες. Εκείνη την εποχή η Heuer είχε πολύ στενή σχέση με τη Formula 1 και είχε δημιουργήσει το συγκεκριμένο ρολόι για να τιμήσει το άθλημα. Μάλιστα ο Peterson το έλαβε ως δώρο από τον Jack Heuer στο πλαίσιο μίας διαφημιστικής συνεργασίας που είχαν υπογράψει.

HEUER Carrera Sotheby's

Σύμπτωση; Την ίδια ημέρα που βγήκε το Heuer Carrera στη δημοπρασία των Sotheby’s στη Γενεύη, δημοπρατήθηκε από τον ίδιο οίκο στο Μονακό και ένα από τα αυτοκίνητα της Formula 1 που είχε οδηγήσει ο Peterson και είχε μάλιστα κερδίσει τη δεύτερη θέση στο Γκραν Πρι του Μονακό το 1971. Αργότερα το αυτοκίνητο πέρασε στον Niki Lauda, ο οποίος το οδήγησε στην πρώτη του κούρσα της Formula 1.

HEUER Carrera Sotheby's

www.tagheuer.com

www.sothebys.com