Ότι ο George Clooney είναι στενός φίλος και πρεσβευτής της OMEGA το γνωρίζουν όλοι. Το φρέσκο νέο είναι ότι στην καινούρια ταινία που πρωταγωνιστεί, το Money Monster, με ελληνικό τίτλο «Το παιχνίδι του Χρήματος», ο George φοράει στον καρπό του ένα χρυσό OMEGA Speedmaster Moonwatch Professional 42mm. Έχει ενδιαφέρον −τουλάχιστον για μένα− να παρατηρώ τι ρολόγια επιλέγονται να φορεθούν στις ταινίες, ανάλογα με την περσόνα που υποδύεται ο εκάστοτε ηθοποιός. Στην προκειμένη περίπτωση ο Clooney υποδύεται έναν τηλεοπτικό σταρ/οικονομικό αναλυτή που καταλήγει όμηρος ενός οργισμένου επενδυτή και το συμβάν καταγράφεται on camera, την ώρα που η εκπομπή του με τίτλο Money Monster μεταδίδεται ζωντανά στον αέρα.

George Clooney OMEGA Speedmaster Αυτό που μου κάνει εντύπωση από την επιλογή του συγκεκριμένου ρολογιού είναι όχι τόσο το ότι είναι χρυσό −προφανώς «βγάζει μάτι», αλλά αυτή δεν είναι και η επιδίωξη; Να φαίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα στη μεγάλη οθόνη; Αυτό που με εντυπωσίασε είναι ότι δεν επελέγη κάποιο από τα πιο «κλασικά» χρυσά μοντέλα της Omega, π.χ. το Globemaster ή κάποιο De Ville, αλλά ένα σπορ ιδιοσυγκρασίας μοντέλο, ένας χρονογράφος. Βέβαια, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένας κοινός χρονογράφος! Είναι ένα ρολόι που έχει αφήσει ιστορία.

George Clooney OMEGA SpeedmasterΚαι εξηγούμαι. Το ρολόι που φιγουράρει στον καρπό του George Clooney είναι μία χρυσή εκδοχή του πλέον εμβληματικού μοντέλου της OMEGA, του χρονογράφου Speedmaster, ο οποίος συμμετείχε και στις έξι αποστολές της NASA στη Σελήνη. Το συγκεκριμένο OMEGA Speedmaster Professional «Moonwatch» με κωδικό 3195.50.00 είναι από τα τελευταία Speedies σε χρυσό που κυκλοφόρησε η Omega και πλέον έχει αποσυρθεί από την αγορά. Εάν δεν απατώμαι, η παραγωγή του σταμάτησε το 2012. Η κάσα του έχει διάμετρο 42 mm και στεγάζει τον κουρδιστό στο χέρι μηχανικό μηχανισμό Omega Calibre 1863, έναν μηχανισμό που φορέθηκε και με τα πρώτα εκείνα Speedmasters, όταν ταξίδεψαν στο Φεγγάρι.

Ο χρονογράφος είναι εξολοκλήρου σμιλεμένος από κίτρινο χρυσό 18Κ, έχει μαύρο καντράν, μαύρη στεφάνη και όλες οι λεπτομέρειές του (δείκτες, ενδείξεις ώρας, μετρητές, διαβαθμίσεις λεπτών και δευτερολέπτων, λογότυπο αλλά και η ταχυμετρική κλίμακα στη στεφάνη) είναι σε χρυσό. Προστατεύεται από κρύσταλλο ζαφειριού και είναι στεγανό μέχρι 50 μέτρα (5 bar).

George Clooney OMEGA Speedmaster

Η ταινία Money Monster, στην οποία συμπρωταγωνιστούν η Julia Roberts and ο Jack O’Connell, είναι ένα θρίλερ σκηνοθετημένο από τη Jodie Foster και βγαίνει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Ιουνίου. Μπορείτε να πάρετε μία μικρή γεύση στο επίσημο trailer…

www.omegawatches.com