Μία ανακοίνωση που θα ενδιαφέρει σίγουρα τους fans του πράκτορα 007: Εάν τους προσεχείς μήνες βρεθείτε στο Παρίσι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την έκθεση Designing 007: Fifty Years of Bond Style. Εξαιρετικά δημοφιλής, η έκθεση αυτή άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά στο κοινό στο Barbican Centre του Λονδίνου το 2012, στην επέτειο των 50 χρόνων των ταινιών James Bond. Έκτοτε ταξιδεύει ανά τον κόσμο: Τορόντο, Σαγκάη, Μελβούρνη, Μόσχα, Ρότερνταμ, Μαδρίτη, Μέξικο Σίτι και από τις 16 Απριλίου βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι διοργανωτές υπολογίζουν ότι έως τώρα την έχουν επισκεφθεί πάνω από μισό εκατομμύριο φανατικοί οπαδοί του Bond.

50 Years of Bond Style

Τι θα δείτε εκεί; Πάνω από 500 σπάνια αντικείμενα που συνδέονται με τον πράκτορα 007. Μία Aston Martin, διάφορα γκάτζετ, σκίτσα, φωτογραφίες από γυρίσματα, πρωτότυπα κείμενα του συγγραφέα Ίαν Φλέμινγκ και αποκλειστικά κομμάτια από το Spectre, μεταξύ αυτών το κοστούμι που φόρεσε ο Bond στις σκηνές της «Ημέρας των Νεκρών» που γυρίστηκαν στην Πόλη του Μεξικού, την «Smart Blood machine» κατευθείαν βγαλμένη από το τμήμα του Q, το μαροκινό ένδυμα του Oberhauser και το δαχτυλίδι του Spectre.

Από παλαιότερες ταινίες εκτίθενται το λευκό σμόκιν του Ρότζερ Μουρ από το Επιχείρηση Οκτόπουσι (1983), μία διαστημική στολή από το Moonraker (1979), το χρυσό περίστροφο του Σκαραμάνγκα από την ταινία Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι (1974), τα ατσάλινα δόντια του Σαγόνια (Jaws) από το φιλμ Η κατάσκοπος που με αγάπησε (1977) καθώς και δεκάδες γκάτζετ του Q, όπως ο χαρτοφύλακας του Bond στην ταινία Από τη Ρωσία με αγάπη (1963) αλλά και η εντυπωσιακή ασημένια Aston Martin DB5 του 1964 από την Επιχείρηση Χρυσά Μάτια (1995).

50 Years of Bond StyleΗ έκθεση εστιάσει στην επίδραση που είχαν o James Bond και οι ταινίες του στην τέχνη, στη μουσική, στο lifestyle, στη σχεδίαση αυτοκινήτων, στα ταξίδια, στην τεχνολογία και στη μόδα επί τουλάχιστον μισό αιώνα. Όλα τα εκθέματα διατέθηκαν αποκλειστικά για την έκθεση από τα αρχεία της ΕΟΝ Productions. 

Πού θα τη βρείτε; Στη La Grande Halle de la Villette, 211 Avenue Jean Jaurès, 75019 Paris, France. Η έκθεση Designing 007: Fifty Years of Bond Style θα βρίσκεται στο Παρίσι μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου 2016. Για εισιτήρια και πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.jamesbond007-exposition-paris.fr ή την ιστοσελίδα του χώρου που την φιλοξενεί http://lavillette.com