Κι όμως υπάρχει «ποδοσφαιρικό» ρολόι. Και δεν μιλάμε για ένα μοντέλο απλώς εμπνευσμένο από τον κόσμο του ποδοσφαίρου, στα χρώματα κάποιας ομάδας ή με μία μπάλα ζωγραφισμένη στο καντράν. Το ρολόι του EURO, ή, όπως είναι το πλήρες ονομά του, HUBLOT Big Bang Unico Retrograde Chronograph UEFA EURO 2016, είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του αθλήματος, μετρά συγκεκριμένους χρόνους αγώνα, απευθύνεται στους επαγγελματίες του χώρου αλλά και στους ερασιτέχνες-πορωμένους με τη μπάλα. Και βέβαια, εκτός από την ιδιαίτερη τεχνική του πλευρά είναι και ένας πάρα πολύ ωραίος, macho χρονογράφος.

HUBLOT Big Bang Retrograde Euro 2016Ο ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣ

Η Hublot ήταν η πρώτη high-end ωρολογοποιία που επένδυσε στο ποδόσφαιρο. Ήταν το 2008, όταν η ελβετική μάρκα έγινε αρχικά χορηγός της Εθνικής ομάδας της Ελβετίας και εν συνεχεία ο Επίσημος Xρονομέτρης του UEFA EURO 2008. Έκτοτε αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη της για το άθλημα με πολλούς τρόπους. Βέβαια, ας μη γελιόμαστε, η αγάπη αυτή δεν έχει μόνο αγνά κίνητρα. Πίσω από το όλο εγχείρημα της Hublot, κρύβεται ο πρόεδρός της και επικεφαλής του Τμήματος Ωρολογίων του Ομίλου LVMH, Jean-Claude Biver. Eξαιρετικός manager και δεινός marketeer, αυτή η μεγάλη σύγχρονη μορφή του κόσμου της ωρολογοποιίας σκέφτηκε πολύ απλά ότι το ποδόσφαιρο είναι μία εξαιρετική πηγή «εν δυνάμει πελατών», γι’ αυτό και έστρεψε τη μάρκα προς τα εκεί. Το 2008 η Hublot έγινε επίσημος χρονομέτρης και της Manchester United, ενώ το 2010 ανέλαβε αυτό τον σημαντικό ρόλο στo Παγκόσμιο πρωτάθλημα της FIFA στη Νότιο Αφρική, το 2014 στη Βραζιλία και θα δώσει το παρών και στο προσεχές Μουντιάλ, το 2018 στη Ρωσία. Από το 2015 (έως και το 2018 βάσει συμβολαίου) η Hublot είναι ο επίσημος εταίρος χρονομέτρησης του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, καθώς και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Γυναικών στον Καναδά. Παράλληλα έχει συνεργαστεί στενά με ομάδες-κολοσσούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: AFC Ajax, Juventus, Paris Saint-Germain, Bayern Munich και προσφάτως την Chelsea. Και φέτος βρίσκεται βεβαίως στο 15ο Euro, το UEFA EURO 2016 της Γαλλίας.

BB_Retrograde_Euro_Champions_6ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Το επίσημο ρολόι της φετινής διοργάνωσης είναι το Big Bang Unico Retrograde Chronograph UEFA EURO 2016. Πρόκειται για περιορισμένη έκδοση 100 κομματιών στα χρώματα της διοργανώτριας χώρας (μπλε, κόκκινο και λευκό), με κάσα 45 mm από γυαλισμένο μαύρο κεραμικό. Διαθέτει κεραμική στεφάνη με βίδες από τιτάνιο, κορόνα και μπουτόν από καουτσούκ και τιτάνιο και στο εσωτερικό του κρύβει τον αυτόματο Manufacture μηχανισμό χρονογράφου UNICO HUB1261 με column wheel, 72 ώρες ενεργειακή αυτονομία και διπλή retrograde ένδειξη του χρόνου ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. 

HUBLOT Big Bang Retrograde Euro 2016Εδώ βρίσκεται το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του ρολογιού. Είναι ένας χρονογράφος με δύο retrograde κεντρικούς δείκτες, λεπτών και δευτερολέπτων, οι οποίοι κινούνται σε ένα τόξο από το 10 έως το 2, και χρονομετρά τα δύο ημίχρονα 45 λεπτών ενός αγώνα καθώς και τις καθυστερήσεις ή όποιον άλλο έξτρα χρόνο απαιτηθεί. Πατώντας το μπουτόν στο 2 ενεργοποιείται ο μηχανισμός και κινεί τον δευτερολεπτοδείκτη, ο οποίος μόλις φτάσει στο 60 επιστρέφει ακαριαία στο 0 και ξαναρχίζει να μετρά. Ένα παράθυρο στο κέντρο του καντράν δείχνει την τρέχουσα περίοδο του αγώνα (1 — πρώτο ημίχρονο/ 1⁄2 διάλειμμα / 2 — δεύτερο ημίχρονο, END – τέλος του αγώνα). Όσο για την κλασική ένδειξη της ώρας, αυτή εμφανίζεται σε μικρό καντράν στο 6. Το στιβαρό λουρί από δέρμα αλιγάτορα ακολουθεί κι αυτό τα χρώματα της γαλλικής σημαίας μπλε με κόκκινες και λευκές ραφές.

Δείτε και το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε η Hublot για το νέο ρολόι του EURO. Η συνέχεια στα γήπεδα της Γαλλίας…

www.hublot.com